Sidor

torsdag 12 juli 2012

Smulpaj

Smulpaj är nog en av de godaste och enklaste kakorna. Man kan använda vilka bär som helst, lite vaniljsås på och du har en ypperlig fika! Själv hade jag en stackars rabarber, köpte en liter jordgubbar för 15 kronor och så en halv mugg blåbär jag plockade på senaste fisketuren.



Receptet jag använder är ett som är en och en tredjedel som jag modifierat lite, därför är måtten lite knasiga.
187,5 gram smör
2 dl havregryn
2,5 dl mjöl
2 dl socker
Grädda i 200 grader i sisådär 20 minuter.


Glöm inte att sockra bären och frukten! Farinsocker och sirap kan också läggas till för lite annan smak. Krydda gärna också. Vanilj, kardemumma eller kanel som exempel, ta det som passar till. Annars kan man riva lite choklad över bären innan smulpajen kommer på. Ös på med vaniljsås och ät :) 

1 kommentar:

Alexandra - Kärlek på tallrik sa...

Smulpaj är verkligen bland det absolut godaste som finns, speciellt såhär under sommaren när bären är billiga och goda <3 Jag önskar att jag hade en rabarberplanta någonstans (inte för att jag har en trädgård men ändå) för rabarbersmulpaj... MMMMMMmmm.... :D

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...