Sidor

fredag 1 juli 2011

Crème Fraichetårta

Det är en utmaning att komma på saker att baka utan ugn! Men något som är gudars gott och passar bra när det är supervarmt ute (vilket det varit här de senaste dagarna) är frusen crème fraichetårta.


Man behöver 2 ägg, 1,5 dl grädde, 1 dl socker, 1 tsk vaniljsocker, 1 citron, 2 dl creme fraiche och lite digestivekex. Riv skalet på citronen och pressa den. Dela äggen och vispa vitorna hårt. Vispa sedan grädden också. Blanda ihop citronskalen, citronsaften, sockren och crème fraichen. Vänd sedan i vitorna och grädden. Strö lite smulade digestivekex i bottnen på en form, häll sedan i smeten. Strö än mer digestivekex uppepå och låt frysa. Låt smälta precis tillräckligt för att kunna skära upp den innan servering, passar utmärkt med sin friska smak i värmen!

Inga kommentarer:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...