Sidor

måndag 12 mars 2012

Brosch i filt

Här är ett lagom lätt och roligt pyssel att göra på en ananrs tråkig kväll. Det man behöver är två bitar filt i matchande färger, sax, nål och tråd och några pärlor eller knappar om man vill. Inspirationen har jag hittat någonstans på internetet. Det går relativt snabbt att göra blommorna och de passar utmärkt som en liten present till någon som behöver en sådan!


Vik filten och klipp ut två fyrkanter som såhär. Den ena ska vara lite smalare än den andra. Klipp sedan jack i den dubbelvikta delen, utan att klippa hela vägen! Ungefär som när man pysslade julgransdekorationer på lekis


Sedan är det dags att rynka tygbitarna. Dra sedan ihop tråden så blir det en rund blomma! Det kan behövas fästas lite med några stygn. Gör likadant med den andra.


Efter det så ska de två sys ihop efter bästa förmåga. Ifall "bladen" inte ligger snyggt så går det att klippa väck någon eller sy något stygn här och där.Sy fast en säkerhetsnål på baksidan och några pärlor eller en knapp där fram om man så vill. Och vips så har du en supersnygg brosch att fästa på vårjackan!

Inga kommentarer:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...