Sidor

onsdag 23 februari 2011

Äppel Päppel

För att vara lite effektiv innan lektionen började vid ett så kokte jag lite äppelmos innan jag diskade. Helst ska det vara svenska äpplen men Willys hade bara några tyska när jag var där sist... I alla fall, först ska man skala äpplena. Man måste se till att ta bort allt brunt och kvistar.


Titta så långt skal! :D


Sedan kokar man äpplena! De ska kokas till de blir helt mosiga helt enkelt. Gärna med nån kanelstång.När de är mosiga passerar man potatisen genom en sil. Skojar bara, äpplena menar jag ju! Det behöver inte vara så noggrant, det är gott med lite bitar.
Sedan i med allt i grytan igen, i med lite socker (smaka av). I med lite vaniljpulver och kanel så blir det extra smarrigt. Man kan ha i lite citronsyra eller konserveringsmedel i om man vill att det ska hålla extra länge. Annars kan man bara frysa, eller så håller det ett bra tag i kylskåpet.


Burkarna måste vara helt rena och helst steriliserade om man det ska hålla ett tag. Man kan sterilisera genom att ha burkarna i varm ugn ett tag eller i kokande vatten. De måste vara varma när man häller i moset, annars kan det spricka. Dessutom blir det så finurligt att när man sätter på locket så bildas ett vakuum som gör att det håller sig bra!
Sedan är det bara till att dekorera burkarna så slipper man se det mexikanska temat på burklocken! Det blir rustikt och ser trevligt ut, särskilt om man vill ge bort som present!

Inga kommentarer:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...