Sidor

torsdag 10 mars 2011

Igelkottar

Har gett mig in på cake pops igen! Den här gången blev det söta små igelkottar. Gjorde en annan form också, men de kommer en annan dag.


Hur gör man då cake pops? Först hittar man lite inspiration, Bakerella är upphovsmakerskan som också skrivit en bok om cake pops. Grunden består av en kaka som man smular sönder. Perfekt för misslyckade muffins! Eller, om man är lite bekvämare av sig (alltså gillar palmolja och tillsatser) så kan man smula en färdig kaka eller kex. Sedan blandar man det med philadelphia, jordnötssmör, nutella eller något annat kladdigt. Smeten blir nästan som play-dohlera vilket passar bra när man ska skulptera.


När man har format degen till vad man vill göra så sätter man in det i kylen ett slag. Sedan smälter man choklad, bäst i ett högre kärl, och förbereder strössel och dekorationer.Då börjar det lite pilliga, att doppa cake popsen. Man doppar först pinnen i choklad, sen i med pinnen och doppa hela bollen. Sedan slår man lite med klubban mot kanten för att det ska bli slätt och inte vara för mycket choklad. Sedan på med strössel och dekoration!


Ställ klubborna sedan i ett glas som man har fyllt med socker eller ris. In i kylen och när de stelnat till så är det bara att mumsa på, om man nu vill bita i en sån här stackars söt igelkott.

4 kommentarer:

Alexandra - kärlek på tallrik sa...

waaa, vad söta de blev =D Äta upp dem?? Nej, sällan! Pussa på och ta bilder av låter rimligare ;)

Nellie - Sockertussen sa...

De blev så söta :)
Jag har en tävling på min blogg som tänkte passa på o tipsa om :) Du kan vinna ett skitsnyggt förkläde från Carolyn's Kitchen! Kom o va med! :D

Mikaela sa...

Denna var ju supersöt. Slår allt!

Pia sa...

ÅÅÅ!! Du har gjort min dag! Ska verkligen göra cake pops till min dotters 6års-kalas!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...