Sidor

torsdag 6 oktober 2011

Äppelpaj med kola

Äppelpäppel överallt så nu var det minsann dags för äppelpaj! Den här gången provade jag att göra lite kolasås och snurra runt äpplena i, vilket blev himlans lyckat. Massor av kanel är också obligatorisk i min äppelpaj.


Mitt bästa tips är att istället för att skiva äpplena med kniv så skalar jag dem men potatisskalaren. Då blir skivorna riktigt tunna och det blir mojsigt och gott när det har varit i ugnen.


Till pajen behövs ungefär 4 äpplen och några teskedar kanel. Till smulpajen behövs 2 dl mjöl, 2 dl havregryn, 1 dl socker, 150 gram smör.
Kolasåsen innehöll väl på ett ungefär knappt 50 gram smör, en halv dl socker, 2 msk grädde och 2 msk sirap. Låt koka ihop en stund och blanda sedan ihop med äpplena och kanelen i en pajform. Strö över de ljuvliga smulpajssmulorna och grädda på 200 grader i 20 minuter.

Avnjut det hela med vaniljsås och känn hur höstens mörker, blåst och regn inte är hela världen!

1 kommentar:

Fiffi sa...

Vilken härlig blogg!!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...