Sidor

söndag 16 oktober 2011

Cake pops - Ugglor

Den gamla pepparkakan sen förra veckan fick offras till lite cakepops. Den här gången i form av ugglor! Vem älskar inte ugglor liksom? Superdupersöta!


Degen görs genom att smula sönder kaka och blanda med något kladdigt. Philadelphia passar utmärkt till just pepparkakssmak. 

Uggleformen får man till genom att göra en lite oval boll och sedan trycka till så det blir de där tofsarna upptill. Tryck till med fingrarna eller ta hjälp av en liten sked eller kniv. Låt de sedan stå i kylskåpet en stund.


Sedan ska det doppas i choklad. Jag blandade lite mörk- och mjölkchoklad, det blev en fin ugglefärg. Ta ut några ugglor i taget. Man kan hälla i lite olja om chokladen känns för trög, men bara pyttelite, annars stelnar aldrig chokladen sen.


Innan chokladen stelnat så tryck dit dekorationerna. Till näbb klippte jag hörnen på briogodisar och smörkolabönor. Vingarna är klippta av colaflaskor och fossingarna stjärnströssel. 


Ögonen gjorde jag av kristyr. Blanda florsocker, lite äggvita och någon droppe äggvita och spritsa ut små kluttar på bakplåtspapper. Låt de torka helt innan de används. Jag klistrade på dem på ugglorna med lite smält choklad när resten av ugglan redan stelnat. Pupilllerna är också smält choklad eller så kan man måla med ätbar penna.Ho-ho så gulliga! Nästan som om man inte vill äta upp dem!

6 kommentarer:

Alexandra - Kärlek på tallrik sa...

Hahaha, jösses vad söta!! <3

Ann-Sofi sa...

Men herre jösses vilket pill! Ursöta!

Therese sa...

Absolut, så länge frostingen är god, kan man äta en hel del^^

Marie sa...

sv: Jo, de blev riktigt goda faktiskt. ^^

Jösses vilka söta ugglor du har gjort! =D

Evelin sa...

Aaaah, de är ju helt underbara! :D

Nellie - Sockertussen sa...

Love it!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...